Kép forrása
              http://sportvilag.net/news/show/elemiszer-adalekanyagok
          Leírás szerzője
              KÖRINFO
          Az E-számok az Európai Unióban engedélyezett élelmiszer adalékanyagok jelölései. Arra szolgálnak, hogy javítsák az ételek kinézetét, ízét és állagát, fokozzák eltarthatóságát és eladhatóságát. Önmagukban nem minősülnek élelmiszernek. Többnyire szintetikus anyagok, de egyre többször és nagyobb mértékben alkalmaznak természetes anyagokat. Szándékosan adják az élelmiszerhez a gyártása, feldolgozása, csomagolása, szállítása vagy tárolása során. Az csomagoláson feltüntetik ezeket a számokat, így ellenőrizhető, hogy mit tartalmaz az adott termék.
A csatolt fájlban felsoroltuk a legygakoribb E-számokat és megadtuk, hogy betiltott-e az adalékanyag.
Szerző által felhasznált források
              http://hu.wikipedia.org/wiki/E-sz%C3%A1mok
Csatolt pdf