Élelmiszeradalékok környezeti és humán egészségkockázata

Élelmiszeradalékok környezeti és humán egészségkockázata

Szerző:
BME ABÉT

A csatolt dokumentum élelmiszeradalékok listáját tartalmazza. A listán szereplő adalékanyag nevére kattintva (egyszerű kattintás vagy Ctrl+kattintás) eljutunk az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének és az Egészségügyi Világszervezet élelmiszer-adalékanyagokkal foglalkozó közös szakértői bizottsága (JECFA: Joint WHO/FAO Expert Committee on Food Additives) által készített toxikológiai felméréshez. A felmérés eredményeit felhasználja a Codex Alimentarius bizottság az élelmiszerekre vonatkozó nemzetközi határértékek képzésére és a fogyasztók biztonságos védelmére. A monográfiákban szereplő toxikológiai adatok alapján értékel a JECFA.

 

Forrás

http://www.inchem.org/pages/jecfa.html